Blessure-update Ajax: Steven Bergwijn geblesseerd uit de rust bij zege Nederland op Roemenië

De Nederlandse aanvaller Steven Bergwijn werd in de rust van het veld gestuurd nadat hij “fysieke problemen” had tijdens de overwinning van zijn team op Roemenië in de achtste finales van het EK, aldus zijn coach Ronald Koeman.

De 26-jarige aanvaller werd in de rust gewisseld en vervangen door Donyell Malen, terwijl Nederland op dat moment met 1-0 leidde, voordat het na de rust nog twee keer scoorde.

Bergwijn maakte zijn eerste verschijning op het toernooi toen hij door Koeman werd geselecteerd voor Malen en Jeremie Frimpong, en is nu mogelijk een blessuregevoelige kandidaat voor de kwartfinale van zaterdagavond tegen Turkije.

“Bergwijn had wat fysieke problemen”, zei Koeman na de wedstrijd. “Het was een risico om hem in de wedstrijd te houden. Daarom heb ik besloten om hem in de rust eruit te halen.”

Nederland neemt het zaterdagavond in de kwartfinale in Berlijn op tegen Turkije na hun overwinning in de achtste finale op Oostenrijk.

Koemans team versloeg Roemenië met 3-0 dankzij een doelpunt in de eerste helft van Cody Gakpo, voordat invaller Malen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd een tweede en derde doelpunt toevoegde.

Bergwijn kwam in de zomer van 2022 van Tottenham Hotspur naar Ajax en scoorde 29 doelpunten in 76 wedstrijden voor de Amsterdamse club.

De aanvaller speelde sinds zijn debuut in 2018 33 interlands voor het nationale elftal en scoorde acht doelpunten.